Kapkek

Kapkek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Ceviz içi
  • Damla çikolata
  • Sütlü pul çikolata (ben içine koydum)

Kapkek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kapkek için; öncelikle uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar karıştıralım.
  3. Elediğimiz kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek son sefer çırpalım.
  4. Hazırladığımız hamuru kapkek kalıplarına, üzerinde biraz boşluk kalacak formda kepçe ile paylaştıralım.
  5. Tüm hamuru paylaştırdıktan sonra kapkeklerimizin üzerine damla çikolata serpelim.
  6. Hazırladığımız kapkekleri evvelden ısıttığımız 160°c fırında yaklaşık 25-30 dakika pişmeye bırakalım. Mühletin sonunda pişen kapkeklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!.

Kapkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Çökertme
Soslu Tavuk Baget
Hurmalı Atıştırmalık
Avokado Ezmesi
Ekşili Taze Soğan Salatası
Airfryer’Da Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |