Kapalı Pizza

Kapalı Pizza Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (sarıları üzerine)
  • 50 tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 5-5,5 su bardağı un

Arasına;

  • Kaşar peyniri
  • Sucuk rendesi

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 diş sarımsak
  • 1 er çay kaşığı tuz, kekik

Kapalı Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına su, süt, sıvı yağ, tuz, toz şekeri ve mayayı alarak karıştıralım, yumurta sarılarının üzeri için ayıralım azar azar un eği yaparak yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  2. Hamur düzgünce toparlandıktan sonra oda aslında bulunan tereyağını ek edip yoğurmaya devam edelim üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  3. Sosu için; sarımsağı rendeleyelim salça ketçap tuz ve kekik yarım çay bardağı su ile karıştırıp açalım.
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler kopartarak beze yapalım bezeleri elimizde bastırıp ortasına evvel sos sonrasında kaşar peyniri ve sucuğu koyarak kapatalım, görüntüdeki üzere hal vererek tepsiye alalım.
  5. Üzerine yumurta sarısını sürerek 190 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirmeye gönderelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız 👇

Kapalı Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı / Çörekotlu Tuzlu Kurabiye
Kornişon Turşu
Orman Meyveli Labneli Kek
Tulumba Tatlısı (Videolu)
Pirinç Şehriyeli Çorba ( Noodle Soup)
Katıklı Dolma
Hdabla | © 2025 |