Kapalı Pizza
Kapalı Pizza Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 2 adet yumurta (sarıları üzerine)
- 50 tereyağı
- 1 yemek kaşığı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 5-5,5 su bardağı un
Arasına;
- Kaşar peyniri
- Sucuk rendesi
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 diş sarımsak
- 1 er çay kaşığı tuz, kekik
Kapalı Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına su, süt, sıvı yağ, tuz, toz şekeri ve mayayı alarak karıştıralım, yumurta sarılarının üzeri için ayıralım azar azar un eği yaparak yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Hamur düzgünce toparlandıktan sonra oda aslında bulunan tereyağını ek edip yoğurmaya devam edelim üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Sosu için; sarımsağı rendeleyelim salça ketçap tuz ve kekik yarım çay bardağı su ile karıştırıp açalım.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler kopartarak beze yapalım bezeleri elimizde bastırıp ortasına evvel sos sonrasında kaşar peyniri ve sucuğu koyarak kapatalım, görüntüdeki üzere hal vererek tepsiye alalım.
- Üzerine yumurta sarısını sürerek 190 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirmeye gönderelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız 👇

Kapalı Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








