Kapalı Lavaş Pizza

Kapalı Lavaş Pizza Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet lavaş ekmeği
İç harcı için;
- 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
- 1 adet yeşil sivri biber (küp doğranmış)
- 1 adet domates (küp doğranmış)
- 1 küçük kase sucuk (küp doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı su
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Üzeri için;
- Rendelenmiş kasar peyniri
- Cherry domates
- Zeytin
Kapalı Lavaş Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı için; uygun bir tavaya sıvı yağ ile biberleri soteleyin, akabinde sucukları ekleyip karıştıralım son olarak tuzunu ekleyip karıştırıp kenara bırakalım.
- Lavaş ekmeğini tezgaha serelim ortadan ikiye bölün.
- Yarısını bas tarafına sostan koyalım ve iç harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyalım.
- Üzerine 1 adet mozerela peyniri ekleyip muska formunda saralım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine tekrar sostan sürelim.
- Rendelenmiş kasar peyniri serpip, üzerine dilediğiniz gereçlerle süsleyebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️
Kapalı Lavaş Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













