Kapalı Lavaş Pizza

Kapalı Lavaş Pizza Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet lavaş ekmeği

İç harcı için;

  • 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
  • 1 adet yeşil sivri biber (küp doğranmış)
  • 1 adet domates (küp doğranmış)
  • 1 küçük kase sucuk (küp doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kasar peyniri
  • Cherry domates
  • Zeytin

Kapalı Lavaş Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için; uygun bir tavaya sıvı yağ ile biberleri soteleyin, akabinde sucukları ekleyip karıştıralım son olarak tuzunu ekleyip karıştırıp kenara bırakalım.
  2. Lavaş ekmeğini tezgaha serelim ortadan ikiye bölün.
  3. Yarısını bas tarafına sostan koyalım ve iç harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyalım.
  4. Üzerine 1 adet mozerela peyniri ekleyip muska formunda saralım.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  6. Üzerine tekrar sostan sürelim.
  7. Rendelenmiş kasar peyniri serpip, üzerine dilediğiniz gereçlerle süsleyebilirsiniz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️

Kapalı Lavaş Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kadayıflı Şerbetli Kek
Fırında Nefis Patatesli Kanat
Perişan Cookie
Bolonez Soslu Makarna
Çalışan Kadının Yarın Akşamki Akşam Yemeği Menüsü
Maraş Biber Turşusu (Kızartarak) Lezzet Garantili
Hdabla | © 2025 |