Kap Kek Tarifi
Kap Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
Kap Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce yumurta ve şekeri ilave edin şeker biraz eriyene kadar güzelce çırpın ve süt ile yağı ek edin karıştırın.
- Sonra yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin biraz katı bir kıvam olacak.
- Tek renk de yapabilirsiniz lakin benim üzere 2 renk yapmak isterseniz kekinizden 1/3 bir kaseye ayırın sonra kakaoyu katın karıştırın.
- Kaplara 1 buçuk yemek kaşığı olacak halde kakaolu ve 1 kaşık da sade kekden ilave ederek kaplara doldurun.
- Soğuk fırına 175 derecede pişirmeye bırakınız afiyet olsun.
Kap Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










