Kap Kek Tarifi

Kap Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kap Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce yumurta ve şekeri ilave edin şeker biraz eriyene kadar güzelce çırpın ve süt ile yağı ek edin karıştırın.
  2. Sonra yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin biraz katı bir kıvam olacak.
  3. Tek renk de yapabilirsiniz lakin benim üzere 2 renk yapmak isterseniz kekinizden 1/3 bir kaseye ayırın sonra kakaoyu katın karıştırın.
  4. Kaplara 1 buçuk yemek kaşığı olacak halde kakaolu ve 1 kaşık da sade kekden ilave ederek kaplara doldurun.
  5. Soğuk fırına 175 derecede pişirmeye bırakınız afiyet olsun.

Kap Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tek Hamur 2 Çeşit Ekmek ( Normal – Zeytinli)
Çilekli Fit Pasta
Bol Çikolatalı Krem Şokolo ️
Kakaolu Çatak Kurabiye
Orman Meyveli Kek
Yumurtalı Ispanak Kökü Kavurması (Mutlaka Denemelisiniz)
Hdabla | © 2025 |