Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay kaşığı tuz (silme)
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Susamlı simit için;
- Yumurta akı
- Susam
Çörek otlu simit için;
- Yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı ucuyla pekmez (şart değil)
- Çörek otu
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hazırlanışı hamur için un hariç tüm gereçleri yoğurma kabında karıştıralım.
- Üzerine azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım ve buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım her bezeyi iki elimizde simit biçimini verelim.
- Susamlı yapacaklarımızı yumurta akına sonra susama batıralım.
- Diğerlerinin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece durumda pişirelim.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



