Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay kaşığı tuz (silme)
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Susamlı simit için;

  • Yumurta akı
  • Susam

Çörek otlu simit için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı ucuyla pekmez (şart değil)
  • Çörek otu

Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hazırlanışı hamur için un hariç tüm gereçleri yoğurma kabında karıştıralım.
  2. Üzerine azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım ve buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
  3. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım her bezeyi iki elimizde simit biçimini verelim.
  4. Susamlı yapacaklarımızı yumurta akına sonra susama batıralım.
  5. Diğerlerinin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece durumda pişirelim.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etsiz Taze Bamya Yemeği
Çilekli Kedidilli Kup
Bulut Kadar Hafif Kremasıyla Kedi Dili Pastası Tiramisu Tadında Kavanoz Tatlısı
Ev Yapımı Yoğurt
Yedikçe Yiyeceğiniz Ton Balıklı Sandviç
Kremalı Etli Makarna Tarifi
Hdabla | © 2025 |