Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yada teremyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay kaşığı tuz (silme)
- 1 çay kaşığı mahlep
- Kabartma tozu
- 2.5 -3 su bardağı un (kontrollü ekleyin) kıvam alana kadar
Susamlı simit için;
- Yumurta akı
- Susam
Çörekotlu simit için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Üzerine azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım ve buzdolabında yarım saat dinlendirelim. Ben dinlendirmedim.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım her bezeyi iki elimizde simit biçimini verelim. Farklı hallerde olabilir biz kızlarla farklı denedik.
- Susamlı yapacaklarımızı yumurta akına sonra susama batıralım.
- Diğerlerinin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece durumda pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun👏🌹
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






