Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta (sarısı içine akı dışına )
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Susam (kavrulmuş)

Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ başta olmak üzere tüm gereçlerimizi karıştıralım.
  2. Ardından unu yavaş yavaş yedirelim, kabartma tozunu da ekleyip yoğuralım.
  3. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. İstediğimiz boyutlarda simit formu verelim.
  5. Önce yumurta akına sonrada çokça susama batıralım.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirelim. Fırınınızda kendi ayarlarınıza nazaran pişirebilirsiniz. Düzgünce kızartalım.

Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Kabak Tarator
Limonlu Muhallebi
Patlıcanlı Çıtır Börek
Latte Pasta
Marmelatlı Pastane Kurabiyesi
Tepside Baget (Bekar Evi)
Hdabla | © 2025 |