Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta (sarısı içine akı dışına )
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Susam (kavrulmuş)

Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ başta olmak üzere tüm gereçlerimizi karıştıralım.
  2. Ardından unu yavaş yavaş yedirelim, kabartma tozunu da ekleyip yoğuralım.
  3. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. İstediğimiz boyutlarda simit formu verelim.
  5. Önce yumurta akına sonrada çokça susama batıralım.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirelim. Fırınınızda kendi ayarlarınıza nazaran pişirebilirsiniz. Düzgünce kızartalım.

Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Mantar Tavuk Sote
Kahvaltı Menüm
Pişmaniye Tadında Saray Helvası
Cevizli Elmalı Turta
Bal Kabağı Çorbası (Videolu)
Tavada Islak Kek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet