Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta (sarısı içine akı dışına )
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Susam (kavrulmuş)
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ başta olmak üzere tüm gereçlerimizi karıştıralım.
- Ardından unu yavaş yavaş yedirelim, kabartma tozunu da ekleyip yoğuralım.
- Yumuşak bir hamur elde edelim.
- İstediğimiz boyutlarda simit formu verelim.
- Önce yumurta akına sonrada çokça susama batıralım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirelim. Fırınınızda kendi ayarlarınıza nazaran pişirebilirsiniz. Düzgünce kızartalım.
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
