Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 buçuk su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı ( beyazı dışına)
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi (yoksa elma da olur)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Bulamak için;

  • Susam ( tavada karıştırarak rengi koyulaştırılmış)

Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyaller bir karıştırma kabı içinde karıştırıp yoğurulur.
  2. Kulak göğsü kılılarından bir tık daha sert hamur elde edilir yumuşak olduğunda birleştirmesi güç oluyor o yüzden kıvamına nazaran ekleme yapabilirsiniz.
  3. Yorulup toparlanan hamur ceviz büyüklüğünde koparılıp tek tek simit biçimi verilir.
  4. Arkasından evvel yumurta kına bir yüzü bulanır sonrasında kavrulmuş susama batırılıp tepsiye dizilir .
  5. 180°’de evvelce ısıltılmış fırında denetimli bir formda 20 dakika kadar pişirilir.

Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Gül Böreği
Tam Ölçülü Su Böreği
Glutensiz Şehriye Pilavı
Pofidik Poğaçalarım
Haşhaşlı Çıtır Börek
Airfryer’da Güveçte Hamsili Pilav
Hdabla | © 2025 |