Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • ️125 gram oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
  • ️1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • ️1 çay kaşığı tuz
  • ️1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • ️1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • ️1 yemek kaşığı sirke
  • ️1 adet yumurta
  • ️1 tatlı kaşığı silme mahlep
  • ️3 su bardağı un (kontrollü ekleyelim )

Çörekotlu için;

  • ️1 yumurta sarısı
  • ️Çörekotu

Susamlı için;

  • ️1 yumurta beyazı
  • ️Kavrulmuş susam

Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç öteki gereçleri karıştırma kabına alıp karıştıralım.
  2. Unu ekleyip yoğuralım.
  3. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp form verelim, pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim.
  4. Üzeri için ayırdığımız yumurta sarısını yumurta fırçası yardımıyla sürelim, çörekotu serpelim.
  5. Susamlı olan için yumurta beyazını çırpalım, teker teker batırıp susama bulayalım.
  6. Önceden ısıtılmış 180° fırında 15-20 dk pişmeye bırakalım.

Deneyecek olanlara afiyet olsun 🤗.

Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Kurabiye
Kestaneli Supangle
Meyveli Yoğurt (Çocuklar Buna Bayılacak)
Fırında Kolay Tavuk
Cantık Pide (Meşhur Bursa Pidesi)
Paneli Kabak (Videolu)
Hdabla | © 2025 |