Kandil Simidi
Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
- ️125 gram oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
- ️1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- ️1 çay kaşığı tuz
- ️1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- ️1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- ️1 yemek kaşığı sirke
- ️1 adet yumurta
- ️1 tatlı kaşığı silme mahlep
- ️3 su bardağı un (kontrollü ekleyelim )
Çörekotlu için;
- ️1 yumurta sarısı
- ️Çörekotu
Susamlı için;
- ️1 yumurta beyazı
- ️Kavrulmuş susam
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç öteki gereçleri karıştırma kabına alıp karıştıralım.
- Unu ekleyip yoğuralım.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp form verelim, pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim.
- Üzeri için ayırdığımız yumurta sarısını yumurta fırçası yardımıyla sürelim, çörekotu serpelim.
- Susamlı olan için yumurta beyazını çırpalım, teker teker batırıp susama bulayalım.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında 15-20 dk pişmeye bırakalım.
Deneyecek olanlara afiyet olsun 🤗.
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















