Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta sarısı ( beyazı dışına)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına yumurta sarısı, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri alalım. Elimizle gereçleri karıştıralım.
  2. Un, kabartma tozunu ek edip yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş denetimli bir formda eklemenizde yarar var.
  3. Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde kesimler kopararak evvel elimizle yuvarlayalım sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek uzatalım. Simit halini verelim.
  4. Simitleri evvel yumurta akına sonra susama bulayalım.
  5. Simitleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  6. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15-20 dk denetimli olarak pişirelim. Herkese afiyet olsun. 🤗hayırlı kandiller 🌹.

Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Baklava
Şifa Dolu Çılbır Tarifi | Yoğurtlu Ve Baharatlı Efsane Lezzet!
Tavuk Ciğeri Kavurması
Nohut Yemeği Tarifi (Tavuk Etli)
Tuzlu Kurabiye
Tavada Su Böreği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet