Kandil Pastası

Kandil Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 8 adet büyük uzunluk yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pastacı kreması için;
- 5 su bardağı süt
- 7 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 80 gram bitter
- 80 gram sütlü çikolata
- 1 paket sıvı krema
Üzeri için süslemeler;
- Çilek
- Şekerlemeler
- Çikolata
Yağlı kağıt renkli fotokopi
Üzeri için;
- 3 paket krem şanti
- 3 çay bardağı süt
- Keki ıslatmak için şekerli su
Kandil Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pandispanyamızı hazırlıyoruz. Yumurta ve şeker güzelce çırpılır, köpük köpük olur.
- Sonra içerisine un, nişasta, kabartma tozu, vanilya eleyerek koyulur ve söndürmeden karıştırılır.
- 180 derecede yaklaşık 35-40 dakikada pandispanya pişirmeye bırakılır.
- Kreması hazırlanır. Krema için tereyağı, çikolata ve krema hariç tüm gereçler kaba alınıp güzelce karıştırarak kaynatılır.
- Kaynayan şeyin içerisine tereyağı, çikolatalar ve en sonunda krema ekleyip kapatılır ve kenara alınır.
- Krem şanti ile süt çırpılır ve dolaba koyulur.
- Pişen pandispanya ikiye bölünür ve şekerli su ile alt taban ıslatılır.
- Üzerine pastacı kreması ve çikolata parçacıkları isteğe bağlı buz parçacıkları da eklenir, üstü kapatılır.
- Tekrardan pandispanya ıslatılır ve üzerine krem şantiyle güzelce sulanır.
- Üzeri çileklerle ve pastacı gereçleriyle süslenir.
Kandil Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
