Kalpli Pasta ( Sade Bir Günün Tadını Çıkarın)
Kalpli Pasta ( Sade Bir Günün Tadını Çıkarın) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 4 adet yumurta
- 2 adet şeker pancarı
- 1 su bardağı sade soda
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şeker vanilin
- 2 su bardağı un
Kakaolu pastacı kreması:
- 4 yumurta beyazı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Bir çimdik tuz
- 2 çorba kaşığı kakao
Pasta ortasına ( isteğe bağlı);
- 10 adet kiraz
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı vişne suyu ( hazır paket olan)
- Yarım çay bardağı nişasta
- Hindistan cevizi
Kalpli Pasta ( Sade Bir Günün Tadını Çıkarın) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısınmasını sağlayın.
- Sonra sütü, yumurtayı, ayçiçek yağını ve toz şekerini derin bir kaba alıp mikser ile çırpın.
- İçine, kabartma tozunu, şeker vanilini ve sodayı ekleyip tekrar çırpın.
- Sonra şeker pancarını blender de öğütün ve harcın içine ekleyin.
- Ardından 2 su bardağı unu ekleyip kıvam alana kadar çırpın. Kek kalıbına boşaltıp ( ben kalpli olan tercih ettim ) evvelden ısıtılmış 180 derecede olan fırına yerlerştirin ve yaklaşık 50 dk pişirin.
- 4 yumurta beyazını karıştırma kabına alıp içine toz şekerini, tuzu ve kakaoyu boşaltın ve birebir biçimde kıvam alana kadar çırpın.
- İsteğe bağlı pasta ortası için; kirazları çekirdekten ayırıp blender’e alın içine toz şekerini, nişastayı, vişne suyunu, ekleyip öğütün.
- Kek pişince ortadan ikiye ayırın, ortasına,( isteğe bağlı) hazırlanan kiraz sosu sürün ve pasta üzerini pastacı kreması ile kapatın.
- Son olarak üzerine hindistan cevizi baharatı yahut farklı süslemeler serpin. Afiyet olsun ♨️🍴.
Kalpli Pasta ( Sade Bir Günün Tadını Çıkarın) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













