Kalpli Kurabiye
Kalpli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- Bir kaç damla kırmızı besin boyası
- 1 tatlı kaşığı kakao(fazla kakao hamuru sertleştiriyor bu tanımda bilginize)
Kalpli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında beklemiş olan margarinimizi, yumurta ve pudra şekerini geniş bir kaba alıyoruz, karıştırıyoruz.
- Üzerine sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya, nişasta ekliyoruz, karıştırıyoruz.
- Yavaş yavaş denetimli biçimde un ekliyoruz. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Hamurumuz istediğimiz kıvama gelince hamuru 2 eşit modüle bölüyoruz.
- Birazına kakao ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
- Diğer kalan hamurumuza da besin boyamızı ekleyip yoğuruyoruz.
- Hamurlarımızı hazırlayınca, şekillendirmeye başlayabiliriz.
- Kalpli kalıp kullanıyorun ben. Kalbin bir yarısını pembe, öbür yarısını kakaolu olmasını istediğim için kalpli hamurları 2’ye bölüp kalp formunu birleştirip tekrar oluşturuyorum.
- Şekillendirme basamağı bittikten sonra yağlı kağıtlı fırın tepsimize kurabiyele hamurlarımızı diziyoruz.
- Önceden ısınmış fırında 160 derece / 15 dakika altlı üstü pişiyoruz.
Kalpli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








