Kalp Pastam

Kalp Pastam Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 1 çay bardağı ılık su

Krema için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket toz krem şanti
  • 100 gram toz beyaz çikolata

Üstünü kaplamak için;

  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

Pandispanya ıslatmak için;

  • 1 su bardağı ılık şekerli süt

Pastanın içine ;

  • Yaban mersini ve çilek

Kalp Pastam Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 5 yumurta beyazı bir fiske tuz ile çırpılır.
  2. Kabı karşıt çevirdiğinizde düşmeyecek. 5/10 dk ortası.
  3. Yumurta sarıları şeker ile çırpılır.
  4. Un kabartma tozu ılık su vanilya eklenir.
  5. 6/8 dk ortası çırpılır.
  6. Yumurta beyazı bu karışıma kaşık kaşık spatula ile eklenir.
  7. Alttan üste yavaşça söndürmeden karıştırılır. Beyazlık kalmayacak.
  8. 170 derece fırında denetim ederek 35/40 dk ortası pişirilir.
  9. Krema için süt ,un, nişasta, şeker karıştırılır. Yoğunlaşınca ocak kapatılır.
  10. Tereyağ ve beyaz çikolata eklenir. Krek şanti toz olarak eklenir.
  11. Krem şanti süt ile hazırlanır. Buzdolabına kaldırılır.
  12. Pandispanya pişince fırın kapatılır.
  13. 5 dk pandispanya fırında bekletilip sonra çıkarılır. Soğumaya bırakılır.
  14. İkiye ayrılır ve kenarlarında 2 kesim kalp hali için kesilir. Fotoğraf paylaştım.
  15. Pandispanya ıslatılır. Ortasına krema sürülür. Meyveler eklenir. Üst katı kapatılır.
  16. Parçalar krema ile yapıştırılır.
  17. Üstüne krema sürülür.
  18. Buzdolabındaki krem şanti ile kaplanır.
  19. Çikolata ile süslenebilir. Afiyet olsun.

Kalp Pastam Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yalnız Adam Keki
Pizza Omlet (8 + Ay)
Kabak Spagetti ( Diyet)
Su Tatlısı
Fırınsız Gevrek Kurabiye
Kaşarlı Yumurta Kapama
Hdabla | © 2025 |