Kalp Pastam
Kalp Pastam Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 5 adet yumurta
- 1 fiske tuz
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 1 çay bardağı ılık su
Krema için;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket toz krem şanti
- 100 gram toz beyaz çikolata
Üstünü kaplamak için;
- 1 paket toz krem şanti
- 1 çay bardağı süt
Pandispanya ıslatmak için;
- 1 su bardağı ılık şekerli süt
Pastanın içine ;
- Yaban mersini ve çilek
Kalp Pastam Tanımı Nasıl Yapılır?
- 5 yumurta beyazı bir fiske tuz ile çırpılır.
- Kabı karşıt çevirdiğinizde düşmeyecek. 5/10 dk ortası.
- Yumurta sarıları şeker ile çırpılır.
- Un kabartma tozu ılık su vanilya eklenir.
- 6/8 dk ortası çırpılır.
- Yumurta beyazı bu karışıma kaşık kaşık spatula ile eklenir.
- Alttan üste yavaşça söndürmeden karıştırılır. Beyazlık kalmayacak.
- 170 derece fırında denetim ederek 35/40 dk ortası pişirilir.
- Krema için süt ,un, nişasta, şeker karıştırılır. Yoğunlaşınca ocak kapatılır.
- Tereyağ ve beyaz çikolata eklenir. Krek şanti toz olarak eklenir.
- Krem şanti süt ile hazırlanır. Buzdolabına kaldırılır.
- Pandispanya pişince fırın kapatılır.
- 5 dk pandispanya fırında bekletilip sonra çıkarılır. Soğumaya bırakılır.
- İkiye ayrılır ve kenarlarında 2 kesim kalp hali için kesilir. Fotoğraf paylaştım.
- Pandispanya ıslatılır. Ortasına krema sürülür. Meyveler eklenir. Üst katı kapatılır.
- Parçalar krema ile yapıştırılır.
- Üstüne krema sürülür.
- Buzdolabındaki krem şanti ile kaplanır.
- Çikolata ile süslenebilir. Afiyet olsun.
Kalp Pastam Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












