Kalkan Balığı

Kalkan Balığı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane kalkan balığı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 tane sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz

Kalkan Balığı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Temizlenmiş kalkan balığımızı üzerine çizik atıyoruz.
  2. Çiziklerin ortasına göz kararı tereyağı havanda dövülmüş sarımsak koyuyoruz.
  3. Domates salçasıyla acı biber salçasını birbirine katıyoruz bir çay kaşığı tuz koy koyuyoruz içine.
  4. Hazırladığımız salçayı balığın iki yüzüne de sürüyoruz.
  5. Bir tepsinin içine yerleştirdiğimiz folyo kağıdının üzerine balığı koyuyoruz balığın her yerini kapatacak halde folyoluyoruz.
  6. Fırınımızın içine balığımızı koyuyoruz 250° ısıda 40 dakika pişiriyoruz afiyet bal şeker olsun.

Kalkan Balığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ezogelin Çorbası
Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi
Favoriniz Olacak İçi Çikolatalı Kadayıflı Midye Baklava
Pizza Ekmek Dilimleri
Hazır Kekten Meyveli Pasta
Hamuru Muhteşem Kol Böreği
Hdabla | © 2025 |