Kalıpta Zebra Kek Tarifi

Kalıpta Zebra Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta (büyük boy)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardağı un (daha fazla gerekebilir)

Kakaolu kısım için;

  • 2 yemek kaşığı kakao

Üstüne;

  • Üzüm
  • Susam
  • Fındık kırığı vs

Kalıpta Zebra Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri yeterlice köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Sonra üstüne sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine kabartma tozu, vanilin ve unu yavaş yavaş denetimli olarak ekleyerek güzelce çırpıyoruz.
  3. Daha sonra hamurun 3′ te 1′ ini öteki bir kaba alarak üstüne kakao koyup karıştırıyoruz.
  4. Önceden margarinle yağlanmış kalıbımıza sade kısmı döküyoruz.
  5. Onun üstüne karışık bir biçimde kakaolu kısmı döküyoruz.
  6. Son olarak kürdan ile karıştırıyoruz. Üstünün bir kısmına üzüm koydum ben. Siz istedinizi ekleyebilirsiniz.
  7. Üzümlü kısmı biraz daha karıştırdıktan sonra bir kaç defa kalıbı tezgaha vurup evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsunn:).

Kalıpta Zebra Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enginarlı Pilav (Bahar Pilavı)
Çatlayan Kek
Kıymalı Kaşarlı Patlıcan Sandal
Sütlü İrmik Tatlısı
Bol Soslu Yalancı Profiterol
Akşam Yemeği Menüsü
Hdabla | © 2025 |