Kalıpta Kek Tarifi (Lezzeti Harika)

Kalıpta Kek Tanımı (Lezzeti Harika) İçin Malzemeler
- 2 tane oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı oda sıcaklığında süt (ölçü 200 ml)
- 1 su bardağı sıvı yağ (ölçü 200 ml)
- 2 buçuk su bardağı un (ölçü 200 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 100 gram damla çikolatası
- 1 paket çikolatalı puding
Kalıbımızı yağlamak için;
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında eritilmiş margarin
Kalıpta Kek Tanımı (Lezzeti Harika) Nasıl Yapılır?
- Önce şekerimizi ve oda sıcaklığındaki yumurtamızı kabımızın içine alıyoruz ve köpürene kadar çırpıyoruz.
- 3-5 dakika sonra öbür sıvı gereçlerimizi ek ediyoruz.
- 3-4 saniye daha karıştırıyoruz ve unumuzu, kabartma tozumuzu ,vanilyamızı eleyerek ilave ediyoruz .
- Unumuzu denetimli bir halde ek edelim.
- Sonra mikserimizle alttan üste yanlışsız hamurumuzun havasını söndürmeden çırpalım .
- Son olarak da pudingimizi ek edelim tekrar dan alttan üste yanlışsız çırpalım ve altını yağlamış olduğumuz kek kalıbımızın içine eşit bir biçimde ek edelim.
- Damla çikolatamızı ek edip 190 derece alt üst fan ayarlı fırınımıza katıp pişirelim fırınımızın ağzına birinci 15 dakika açmıyoruz zira kekimizin kabarma anında açarsak kekimiz sönecektir ve istediğimiz üzere kabarmayacaktır .
- Sonra kekimizi bir kürdan yardımıyla denetim ediyoruz ve şayet kürdanımız pak çıkıyorsa kekimiz pişmiştir.
- Fırınımızdan alıyoruz ve büsbütün soğuduktan sonra servis tabağımızın içine alıp istediğiniz vakit tüketebilirsiniz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Kalıpta Kek Tanımı (Lezzeti Harika) Fotoğraflı Yapılışı
