Kalıpta Kek

Kalıpta Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı çiçek yağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • İsteğe nazaran kakao

Kalıpta Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  2. Çiçek yağı, kabartma tozu ekleyin.
  3. Unu kıvamına bakarak azar azar ekleyin. Çırpın. Ve harcımız hazır.
  4. Tereyağı ile yağlanmış kek kalıbınıza kek harcını eşit dökerek fırına verin.
  5. Fırın kek ile ısınmalı ki içini alarak pişsin.
  6. 180 derece 20dk denetimli pişirin. Afiyet olsun ☺️.
  7. Kakao isteğe bağlı olarak ekleyebilirsiniz nasıl eklenir? sade harcı kalıba dökerken bir kısmını bırakır içerisine kakao ekleyip tekrar çırparız ve sade harcın üzerine ekleriz. Az da kaşık ile dokunuşlar yaparak biçim verebilirsiniz.

Kalıpta Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Narlı Pancar Salatası
Zerdeçallı Tavuk Çorbası
Puf Poğaça
5 Dakikada Fit Helva ( Anne Sütü Arttırıcı )
Pırasa Yemeği
Kışlık Taze Fasulye Konserve
Hdabla | © 2025 |