Kaldirak Yaprağı Sarması (Hodan Yaprağı)
Kaldirak Yaprağı Sarması (Hodan Yaprağı) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 bağ kaldirak yaprağı
İç materyali:
- 2 soğan
- 1 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı pirinç
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Pul biber
- Nane
- Sıvı yağ
Üst materyali:
- Yoğurt kaymağı (hazır kaymak değil kendinizin meskende yaptığı yoğurttan)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kaldirak Yaprağı Sarması (Hodan Yaprağı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yapraklar güzelce ayıklanır ve yıkanır.
- Bir tencerede su kaynatılır, yıkanan yapraklar kaynar suya sokup çıkarılır fazla kaynatmayın yapraklar narindir.
- Sıcak suya sokulan yaprak çıkar çıkmaz soğuk suya bastırın.
- Yapraklar bir kenarda süzülürken iç materyal hazırlanır.
- Pirinç ve bulgur yıkanır soğanlar küçük küçük doğranır. Tüm materyal güzelce karıştırılır. (ben içini çiğ olarak yapıyorum isteyen iç materyalini biraz pişirebilir).
- Daha sonra tüm sarmalar sarılır, tencereye dizilip üzerine yoğurt kaymağını koyun sarmaları geçecek kadar sıcak su eklenip ocağa alınır.
- Suyu çekip çekmediğine ortada bakın.
- Piştikten sonra üzerine biraz sıvı yağ gezdirip servise hazır edin. Yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaldirak Yaprağı Sarması (Hodan Yaprağı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















