Kaldirak Yaprağı Sarması (Hodan Yaprağı)

Kaldirak Yaprağı Sarması (Hodan Yaprağı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 bağ kaldirak yaprağı

İç materyali:

  • 2 soğan
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Pul biber
  • Nane
  • Sıvı yağ

Üst materyali:

  • Yoğurt kaymağı (hazır kaymak değil kendinizin meskende yaptığı yoğurttan)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Kaldirak Yaprağı Sarması (Hodan Yaprağı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yapraklar güzelce ayıklanır ve yıkanır.
  2. Bir tencerede su kaynatılır, yıkanan yapraklar kaynar suya sokup çıkarılır fazla kaynatmayın yapraklar narindir.
  3. Sıcak suya sokulan yaprak çıkar çıkmaz soğuk suya bastırın.
  4. Yapraklar bir kenarda süzülürken iç materyal hazırlanır.
  5. Pirinç ve bulgur yıkanır soğanlar küçük küçük doğranır. Tüm materyal güzelce karıştırılır. (ben içini çiğ olarak yapıyorum isteyen iç materyalini biraz pişirebilir).
  6. Daha sonra tüm sarmalar sarılır, tencereye dizilip üzerine yoğurt kaymağını koyun sarmaları geçecek kadar sıcak su eklenip ocağa alınır.
  7. Suyu çekip çekmediğine ortada bakın.
  8. Piştikten sonra üzerine biraz sıvı yağ gezdirip servise hazır edin. Yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaldirak Yaprağı Sarması (Hodan Yaprağı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saray Lokumu
Dondurmalı Şeftali Tatlısı
Meyveli Kış Keki
Soğanlı Yumurta (Videolu)
Cevizli Pudingli Kek
Muhallebili Puding
Hdabla | © 2025 |