Kalburabastı

Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
- ️ 130 gram margarin yahut tereyağı
- ️ 2 yemek kaşığı yoğurt
- ️ 1 çay bardağı sıvı yağ
- ️ 1 çay bardağı süt
- ️ 1 paket vanilya şekeri
- ️ 1,5 çay kaşığı karbonat
- ️ 2 yemek kaşığı irmik
- ️ 4 su bardağı un
️ İçine ;
- 1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz yahut fındık
Şerbeti için:
- ️ 3 su bardağı şeker
- ️ 3 su bardağı su
- ️ 1 dilim limon
Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet için gereçleri tencereye alıp 15-20 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın.
- Hamur için tüm materyalleri karıştırın, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Cevizden biraz büyük bezeler yapın, kalıba bastırın içine ceviz koyun, düzgünce kapatın ve tepsiye yerleştirin.
- 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin (yaklaşık 30 dakika sürdü bende).
- Soğuk şerbeti sıcak tatlıya dökün ve dinlendirin. Şerbeti çekince servis edebilirsiniz 🤍 afiyet olsun.
Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



