Kalburabastı

Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5- 6 su bardağı kadar un

İçi için:

  • Ceviz

Şerbeti için:

  • 2.5 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için şeker, su ve limon dilimini ocağa koyup 20 dakika kadar kaynatın.Ve soğumaya bırakın.
  2. Hamuru için süt ve sıvı yağı bir kabın içerisine koyun.
  3. 2 su bardağı kadar unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  4. Azar azar unu ek ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
  5. Rende, süzgec yada delikli nihale üzerinde halini verebilirsiniz. (ben delikli nihale üzerinde yaptım).
  6. Cevizden biraz büyük bir kesim hamur alın.
  7. Nihale üzerinde hamuru elinizle açın.
  8. İçerisine iri iri cevizleri koyup iki ucunu birleştirerek kapatın.
  9. Tepsiye koyarken kapattığınız yer altta kalsın.
  10. Kalan hamuruda bu biçimde yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  11. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında denetimli olarak pişirin.
  12. Pişen kalburabastıyı fırından çıkarın.
  13. Tepsinin altındaki yağlı kağıtı çıkarıp sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
  14. Tatlıyı buzdolabına kaldırın.
  15. 2 saat içerisinde şerbetini çekecektir.
  16. Şerbetini çeken kalburabastıyı servis tabağına koyun.
  17. Elinizde varsa üzerlerine toz fındık serpin.

Servise hazır.

Şifa olsun.

Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Cep Poğaça
5 Çayı Menüsü
Bol Malzemeli Havuç Tarator
2 Kişilik Waffle
Renkli Kış Salatası
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet