Kalburabastı

Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 5- 6 su bardağı kadar un
İçi için:
- Ceviz
Şerbeti için:
- 2.5 su bardağı su
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 1 dilim limon
Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için şeker, su ve limon dilimini ocağa koyup 20 dakika kadar kaynatın.Ve soğumaya bırakın.
- Hamuru için süt ve sıvı yağı bir kabın içerisine koyun.
- 2 su bardağı kadar unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Azar azar unu ek ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
- Rende, süzgec yada delikli nihale üzerinde halini verebilirsiniz. (ben delikli nihale üzerinde yaptım).
- Cevizden biraz büyük bir kesim hamur alın.
- Nihale üzerinde hamuru elinizle açın.
- İçerisine iri iri cevizleri koyup iki ucunu birleştirerek kapatın.
- Tepsiye koyarken kapattığınız yer altta kalsın.
- Kalan hamuruda bu biçimde yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında denetimli olarak pişirin.
- Pişen kalburabastıyı fırından çıkarın.
- Tepsinin altındaki yağlı kağıtı çıkarıp sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
- Tatlıyı buzdolabına kaldırın.
- 2 saat içerisinde şerbetini çekecektir.
- Şerbetini çeken kalburabastıyı servis tabağına koyun.
- Elinizde varsa üzerlerine toz fındık serpin.
Servise hazır.
Şifa olsun.
Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


