Kalamar Tava Ve Tarator sos

Kalamar Tava Ve Tarator sos Tanımı İçin Malzemeler
- Dondurulmuş ve temizlenmiş kalamar
- 1 paket karbonat
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 şişe maden suyu
- 1 adet limon suyu
- Mısır unu (normal un da olur)
- Tuz
- Yağ
Tarator sos:
- 3-4 dilim bayat ekmek (galeta unu da olur)
- 1 avuç dolusu ceviz içi
- 1 adet limon suyu
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı tuz
Kalamar Tava Ve Tarator sos Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kalamar buzluktan çıkarılır, çözülmesi beklenir.
- Karbonat, şeker, limon suyu kalamarla birlikte 10 dakika yoğurulur.
- Yoğurma süreci bitince maden suyu dökülür, yavaşça karıştırılır. Buzdolabında yumuşaması için 2 saat dinlendirilir.
- Dinlendirme sonrası kalamarlar buzdolabından çıkarılır (⚠️ yıkanmaz!)
- Bir kapta yeteri kadar un ve tuzla kalamarla karıştırılır, fazlalık silkelenir.
- Derin bir tavada bol ve kızgın yağda (⚠️ yağ çekmemesi için tavanın tabanına değmeden pişmesi gerekir!) 2 dakika pişirilir. (⚠️rengi dönünce alınır, fazla pişirilmez)
- Tarator sos için; bayat ekmek dilimleri güzelce ufalanır, ceviz, limon suyu, sarımsak, yoğurt, zeytinyağı, mayonez, tuz robottan geçilir, hazırlanır. Afiyet olsun 🩷
Kalamar Tava Ve Tarator sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
