Kakaolu Kurabiye

Kakaolu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 2 su bardağı un (kontrollü ekleyerek)
  • 150 gram eritilmiş tereyağı

Üzeri için;

  • 80gr sütlü çikolata

Kakaolu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına un hariç tüm materyalleri alalım ve karıştıralım.
  2. Unu denetimli bir biçimde yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
  3. Ele yapışmayan hafif yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  4. Ceviz büyüklüğünde kesimler alarak elimizle yuvarlayalım. Yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
  5. Üzerine eritmiş olduğumuz çikolatayı sürelim ve evvelce ısıttığımız 160 derecede fansız ayarda pişirelim.
  6. 15-30 dakikada pişecektir sonrasında servise hazır.

Kakaolu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaz Salatası
Soslu Köfte
Arap Tava
Garliç Naan Ekmeği (Hint Mutfağı) Mayasız Lezzet Harikası
Arap Tavası
Terbiyeli Kereviz (Sebze) Çorbası
Hdabla | © 2025 |