Kakaolu, Kremalı, Bisküvili, Çikolatalı, Sütlü Tatlı

Kakaolu, Kremalı, Bisküvili, Çikolatalı, Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin

Arasına;

  • 8-9 adet kakaolu kremalı bisküvi

Üzerine;

  • 1 paket 80 gramlık bitter çikolata (arzu eden sütlü çikolata kullanabilir)

Kakaolu, Kremalı, Bisküvili, Çikolatalı, Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye unu ,nişastayı şekeri koyalım karıştıralım. Sonra sütü ek edip, karıştıralım. Yumurta sarısı ek edip, karıştıralım. Kıvam alana kadar pişirelim. En son vanilyayı, tereyağı koyalım, uygunca çırpıcı ile çırpalım.
  2. Servis kabını sudan geçirelim kremanın yarısını dökelim, sonra güzelce ezdiğimiz bisküvileri üzerine serelim, kalan kremayıda gezdirerek dökelim, düzeltelim buzdolabına koyalım.
  3. Diğer tarafta çikolatayı bıçakla doğrayalım yahut isterseniz rendeleyelim.
  4. Soğuyan tatlının üzerine çikolatayı serelim. İsteğe nazaran üzerini süsleyelim. İki saat buzdolabında bekletelim dilimleyerek servis yapalım, afiyet olsun.

Kakaolu, Kremalı, Bisküvili, Çikolatalı, Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Annemin Keki
Bazlama
El Açması Çıtır Patatesli Börek
Fırında Kuzu Pirzola
Cevizli Tarçınlı Rulo
Yabanmersinli Limonlu Cheesecake
Hdabla | © 2025 |