Kakaolu, Kremalı, Bisküvili, Çikolatalı, Sütlü Tatlı
Kakaolu, Kremalı, Bisküvili, Çikolatalı, Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 3,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
Arasına;
- 8-9 adet kakaolu kremalı bisküvi
Üzerine;
- 1 paket 80 gramlık bitter çikolata (arzu eden sütlü çikolata kullanabilir)
Kakaolu, Kremalı, Bisküvili, Çikolatalı, Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye unu ,nişastayı şekeri koyalım karıştıralım. Sonra sütü ek edip, karıştıralım. Yumurta sarısı ek edip, karıştıralım. Kıvam alana kadar pişirelim. En son vanilyayı, tereyağı koyalım, uygunca çırpıcı ile çırpalım.
- Servis kabını sudan geçirelim kremanın yarısını dökelim, sonra güzelce ezdiğimiz bisküvileri üzerine serelim, kalan kremayıda gezdirerek dökelim, düzeltelim buzdolabına koyalım.
- Diğer tarafta çikolatayı bıçakla doğrayalım yahut isterseniz rendeleyelim.
- Soğuyan tatlının üzerine çikolatayı serelim. İsteğe nazaran üzerini süsleyelim. İki saat buzdolabında bekletelim dilimleyerek servis yapalım, afiyet olsun.
Kakaolu, Kremalı, Bisküvili, Çikolatalı, Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










