Kakaolu Kek Tarifi

Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 180°c’ye (alt-üst ayar) ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
- Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikserle 3-4 dakika çırpın (şeker eriyip karışım beyazlaşana kadar).
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Ayrı bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin.
- Spatula yahut mikserin düşük evresiyle karıştırarak pürüzsüz bir kek harcı elde edin.
- Kek kalıbınızı yağlayın ve un serpiştirin. Harcı kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin (kürdan testi yaparak denetim edin, pak çıkıyorsa kekiniz pişmiştir).
- Kekinizi fırından çıkarıp ılımaya bırakın, sonra kalıptan çıkararak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun! isterseniz üzerine pudra şekeri serpebilir yahut çikolata sosu dökerek daha da lezzetlendirebilirsiniz.
Not: gastronomi öğrencisiyim ve bu tanımı mutfak atölyemizde denedim tadı çok hoş oldu ama fotoğrafta damla çikolata var siz damla çikolatayı iç harcına koymak yerine eritip üzerine dökerseniz daha uygun olur zira damla çikolata tabana çöktüğü için çıkarmak güç oluyor.
Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

