Kakaolu Kek
Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2-3 yemek kaşığı süt (kakaolu kısım için)
- 2,5 su bardağı un
Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurtaları alalım ve köpürünceye kadar mikser ile çırpalım.
- Toz şekeri ekleyerek yüksek bölümde beyazlaşana kadar çırpmaya devam edelim.
- Mikserin evresini düşürerek sıvı yağ ve sütü ek edelim.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim. Sade kek hamurumuz hazır.
- Yarısını öteki bir kaba aktaralım ve ayırdığımız kısma kakao ek ederek karıştıralım.
- Kakaolu karışımımıza süt eği yaparak öbür hamur ile tıpkı kıvamda olmasını sağlayalım.
- Yağladığımız kek kalıbımıza evvel sade hamurumuzdan bir ölçü dökelim, akabinde kakaolu karışımdan da gezdirerek dökelim. Hamurlar bitene kadar bu formda devam edelim.
- Önceden ısıttığımız 175°c fırında yaklaşık 50-55 dakika pişirelim. (pişirme sürelerimiz fırından fırına değişecektir denetimli ilerleyin lütfen).
- Kekimizi fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyelim.
- Daha sonra kalıptan çıkartarak dilimleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun.
Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








