Kakaolu Kek

Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yarım paket çikolata sosu
  • Çekilmiş fındık içi

Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çırpma kabına yumurta, şeker ve vanilyayı alıp misker ile çırpalım.
  2. Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Kabartma tozu, kakao ve unu da ekleyip son kere çırpalım.
  4. Kek kabını güzelce yağlayalım. Kek harcını kaba dökelim. Fırına atalım.
  5. Fırının yalnızca alt ayarını açalım ve 200° de pişirelim.
  6. Alt ayarında üzeri pişmiş üzere gözükene kadar pişirelim.
  7. En son alt üst ayarını açıp birkaç dakika daha bekletip fırından alalım ve bıçak batırarak pişip pişmediğini denetim edelim. Sizin de bildiğiniz üzere bıçak pak çıkarsa kek pişmiştir.
  8. Üzeri için yarım paket çikolata sosunu 1 su bardağı süt ile pişirelim.
  9. Daha katı bir kıvam elde etmek isterseniz 1 tatlı kaşığı nişastayı biraz süt ile açıp çikolata sosuna ekleyin. Fazla katı olursa sıcak süt ile sıvılaştırabilirsiniz.

Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli Patlıcan Sarma
Kolay Lavaş Tost Tarifi (Tavada)
Çikolatalı Meyveli Pasta
Sağlıklı Hurma Topları
Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı (Çok Pratik)
Zebra Kek (Yumurtaların Sarısı Ve Beyazı Ayrı Çırpılan )
Hdabla | © 2025 |