Kakaolu Kek

Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 küçük paket kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel toz şeker ve yumurtayı köpük köpük oluncaya kadar güzelce çırpıyoruz.
  2. Yumurtalarınızın oda sıcaklığına olmasına dikkat etmelisiniz.
  3. Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Daha sonra kabartma tozu, vanilya, kakao ve elenmiş unu ekleyip boza kıvamı olana dek çırpıyoruz.
  5. Kuru materyalleri eleyerek eklerseniz hem kek harcınız pürüzsüz kıvamlı olur hem de kekiniz çok hoş kabarır.
  6. 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.
  7. Fırından aldıktan sonra soğuyana kadar kalıpta bekletiyoruz.
  8. Soğuduktan sonra kalıptan aksi çevirip çıkarıyoruz.
  9. Sıcak keki aykırı çevirirseniz kekiniz parçalanabilir.
  10. Mutlaka kekin soğumasını beklemelisiniz.
  11. Servisten evvel isteğe nazaran üzerine çikolata sosu da dökebiliriz.

Not: kürdan yardımıyla pişip pişmediğini denetim edebiliriz. Kürdanı keke batırdığımızda pak çıkıyorsa pişmiş demektir.

Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pankek
Havuç Tarator
Hamsi Sarma
Beyaz Peynirli Pancar Salatası
Arpa Şehriye Pilavı
Fellah Köftesi
Hdabla | © 2025 |