Kakaolu Kek

Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un
  • 3.5 yemek kaşığı kakao

Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri bembeyaz köpürünceye kadar çırpıyoruz.
  2. Süt ve sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Ardından kakao,kabartma tozu,un,şekerli vanilini eleyerek karıştırma kabına ekliyoruz.
  4. Homojen bir kıvam alana kadar spatula ile karıştırıyoruz. Kek kalıbını güzelce yağlayarak hazırladığımız kek harcınıda kek kalıbına döküyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 160 derece fırına ,alt üst fansız ayarda yaklaşık 1 saat kadar pişiriyoruz. Kekimiz hazır afiyet olsun.

Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Barbunya Pilaki
Pancarlı Pembiş Humus
Fit Poğaça
Keloğlan Çorbası
Meşhur Kıbrıs Tatlısı (Videolu)
Çayın Yanına Çok Pratik İrmikli Süt Topları
Hdabla | © 2025 |