Kakaolu Kek

Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt süzme
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimcik tuz
  • 2 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba yumurta, şekeri koyalım çırpalım üzerine yoğurt du ekleyip çırpmaya devam edelim sıvı yağ, tuz, ekleyelim çırpalım.
  2. Un, kabartma tozu nu ekleyip güzelce pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  3. Yağladığımız, unladığımız borcama hamurumuzu dökelim birazını ayıralım, ayırdığımız hamurumuzun, içine kakaoyu koyalım karıştıralım hamurumuz katı olduysa biraz süt, biraz sıvı yağ ile cıvıltabiliriz.
  4. Önceden ısınmış alt üst ayar 175 derece fırında 30,35 dakika pişirelim.

Not:Bardak ölçüm 190 ml (büyük uzunluk çay bardağı)

Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcamda Köstebek Pasta
Lokum Gibi Fırında Balkabağı Tatlısı
Fırın Sütlaç (Nişastasız)
Yoğurtlu Pirinçli Erişte Çorbası
Kadınbudu Köfte
Şekersiz Unsuz Fit Kurabiye
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet