Kakaolu Kek

Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı yoğurt süzme
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çimcik tuz
- 2 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kakao
Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba yumurta, şekeri koyalım çırpalım üzerine yoğurt du ekleyip çırpmaya devam edelim sıvı yağ, tuz, ekleyelim çırpalım.
- Un, kabartma tozu nu ekleyip güzelce pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Yağladığımız, unladığımız borcama hamurumuzu dökelim birazını ayıralım, ayırdığımız hamurumuzun, içine kakaoyu koyalım karıştıralım hamurumuz katı olduysa biraz süt, biraz sıvı yağ ile cıvıltabiliriz.
- Önceden ısınmış alt üst ayar 175 derece fırında 30,35 dakika pişirelim.
Not:Bardak ölçüm 190 ml (büyük uzunluk çay bardağı)
Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


