Kakaolu Islak Kek (Glutensiz)

Kakaolu Islak Kek (Glutensiz) Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilin
- 2 su bardağı un (glutensiz un kullandım)
Sosu için;
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket sütlü çikolata (80 gr)
Kakaolu Islak Kek (Glutensiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kekin hamuru hazırlanır. Yumurta ve şeker düzgünce çırpılır. Akabinde süt ve sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir. Kakao, öbür bir kapta elenmiş un karışımı (kabartma tozu, vanilin ve un) ek edilerek kek çırpılır.
- Yağlanmış tepsiye dökülerek 180°c de 40 dakika pişirilir. (piştikten sonra 5 dakika kapalı fırında beklettim).
- Sosu için; süt, şeker, kakao, tereyağı ve çikolata sos tavasına alınır ve kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.
- Fırından çıktıktan sonra birinci sıcaklığı geçen (5 dakika bekledim) kek dilimlenir ve sosu üzerine dökülür. Soğuduktan sonra servis edilir.
Afiyet olsun.
Kakaolu Islak Kek (Glutensiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











