Kakaolu İrmik Tatlısı

Kakaolu İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 15 adet kedidili bisküvi
Üzerinin sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı dolusu buğday yahut mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı dolusu kakao
- 1 çay kaşığı dolusu tereyağ yahut margarin
- 30-40 gram sütlü çikolata yahut bitter de olur
Süslemek için;
- Toz yahut iri kıyım antep fıstığı
Kakaolu İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye 1 litre sütü dökelim, 1 su bardağı toz şekeri, bir su bardağı irmiği de ekleyip hepsini biraz karıştırıp kakaoyu ekleyip ocağın altını yakalım ve fazla yüksek olmayan ateşte daima karıştırarak pişirmeye başlayalım.
- Kıvamı yoğunlaşıp kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatalım ve bir paket vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Kedidillerini 4 e kesip tamamını tenceredeki sıcak irmik tatlımıza dökelim ve güzelce karıştıralım ve orta uzunluk borcamın tabanını hafif ıslatıyoruz, fazla suyunu peçeteyle alalım nemli olması kâfi, ve tatlıyı borcama aktarıp düzenleyelim.
- Çikolata sosunu hazırlamak için küçük tencereyi ocağa alıp 1 bardak sütü, nişastayı,toz şekeri, kakaoyu ekleyip karıştırın ve ocağın altını orta ateşte daima kaynayana kadar karıştırın,.
- Kaynayınca ocaktan alın ve bir çay kaşığı tereyağ ekleyin, çikolatayı ekleyin eriyene kadar karıştırın.
- Ardından borcamda ılımış olan tatlının üzerine çikolatalı sosun tamamını gezdirerek dökün.
- Tatlıyı oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp en az bir iki saat soğuduktan sonra üzerini istediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz, afiyetle:).
Kakaolu İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











