Kakaolu Dondurma

Kakaolu Dondurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket kakao(25 gr)
  • 1 tam yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 paket vanilya

Kakaolu Dondurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü, şekeri ve kakaoyu tencereye alıp karıştıralım. Bir kaç dakika kaynadıktan sonra kepçeyle biraz yumurtaların üzerine alıp, karıştıralım ve tencereye karışımı geri dökelim. Kısık ateşte beş dakika bu biçimde kaynatalım.
  2. Vanilyayı, çikolataları ve kremayı ekleyip karıştıralım. Ocaktan alıp, bir kaba boşaltalım. Oda ısısına geldiğinde buzluğa kaldırıp bir saat aralıklarla 3 sefer çırpıcıyla karıştıralım.
  3. Dondurmayı bir gece buzdolabında bekletip sonraki gün tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kakaolu Dondurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Pancar Salatası(kolay Ve Sağlıklı)
Patatesli Çıtır Börek (Videolu)
Dubai Çikolatası
Un Kurabiyesi
İtalyan Bademli Ricotta Kurabiyeleri
Lor Peynirli Kapya Biber
Hdabla | © 2025 |