Kakaolu Dondurma

Kakaolu Dondurma Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 1 poşet krem şanti
  • 200ml soğuk süt ( 1 su bardağı)

Dondurma için;

  • 500 ml süt
  • 20 gram salep ( 1 tek içimlik paket)
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı damla çikolata ( istenirse )

Kakaolu Dondurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Krem şanti ve 200ml süt yoğunlaşana kadar çarpılır ve dolaba kaldırılır.
  2. Süt, salep, şeker ve vanilin kaynayana kadar orta ara karıştırılır ve kaynayınca altı kısılıp vanilin eklenir.
  3. 3 dakika da bu biçimde pişirilir.
  4. Kenar alınır ve ılıması beklenir.
  5. Ilıyan karışıma dolaptaki krem şanti karışımı eklenir.
  6. Havası kaçırılmayacak biçimde hafif hafif karıştırılır.
  7. Geniş bir saklama kabına konulur ve buzluğa alınır.
  8. 1 saat ortayla 3 sefer karıştırılır ve kapağı kapatılıp 1 gece beklenir.Afiyet olsun.

Kakaolu Dondurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tart Kalıbında Lezzetli Tatlı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye
Patlıcanlı Yoğurtlu Tahinli Meze
Mayalı Poğaça
Tavuk Dürüm Döner
Peynirli Ve Otlu Pişi
Kivili Pasta
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.