Kakaolu Dondurma

Kakaolu Dondurma Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için;
- 1 poşet krem şanti
- 200ml soğuk süt ( 1 su bardağı)
Dondurma için;
- 500 ml süt
- 20 gram salep ( 1 tek içimlik paket)
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı damla çikolata ( istenirse )
Kakaolu Dondurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krem şanti ve 200ml süt yoğunlaşana kadar çarpılır ve dolaba kaldırılır.
- Süt, salep, şeker ve vanilin kaynayana kadar orta ara karıştırılır ve kaynayınca altı kısılıp vanilin eklenir.
- 3 dakika da bu biçimde pişirilir.
- Kenar alınır ve ılıması beklenir.
- Ilıyan karışıma dolaptaki krem şanti karışımı eklenir.
- Havası kaçırılmayacak biçimde hafif hafif karıştırılır.
- Geniş bir saklama kabına konulur ve buzluğa alınır.
- 1 saat ortayla 3 sefer karıştırılır ve kapağı kapatılıp 1 gece beklenir.Afiyet olsun.
Kakaolu Dondurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








