Kakaolu Cevizli Kek
Kakaolu Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1-1,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı ceviz
Kakaolu Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kakaolu cevizli kek için karıştırma kabına yumurta ve toz şeker alınarak mikserle 3-4 dakika, beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Sonradan sırasıyla öbür sıvı materyaller ve nişasta ile kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.
- En son un, vanilya ve kabartma tozu elekten geçirilerek ekliyoruz ve mikserle son sefer çırpılır.
- Akışkan bir kek harcı elde edip, iri kıyılmış cevizleri ekleyip spatula ile karıştırıp ve yağlanmış kek kalıbına döküyoruz.
- Hazır olan kekimizi 165 derece evvelden ısıtılmış fırında 30 dakika fırının kapağı açılmadan denetimli pişiriyoruz. Bu kademede pişme müddeti ve derecesi fırından fırına farklılık gösterebilir. Kendi fırınınızı göz önünde bulundurarak ayarlamalısınız.
- Pişen kek oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirilir. Yeterlice soğuduktan sonra karşıt çevrilerek kalıptan çıkartıyoruz. Sıhhat ve afiyetle :).
Kakaolu Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







