Kakaolu Baton Kek Tarifi

Kakaolu Baton Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt yahut çay
  • Aldığı kadar un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Kakaolu Baton Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeleri hazırlıyoruz.İlk evvel yumurtaları kabımıza kırıyoruz ,sonra şeker ekliyoruz ,iyice köpürene kadar çırpıyoruz, daha sonra sırasıyla sütü, yağı ekleyip çırpıyoruz.
  2. Sonrasında onu denetimli biçimde ekliyoruz ,kabartma tozunu da koyuyoruz uygunca çırpıyoruz, kakaosunda ekleyip pürüzsüz bir hamur olana kadar çırpıyoruz.
  3. Sonra baton kek kalıbımıza yağlı kağıt seriyoruz ve hamurumuzu düzgünce yerleştiriyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında içi çiğ kalmayacak biçimde pişiriyoruz.
  5. Sonra pişen kekimizi servis tabağımıza koyuyoruz afiyet olsun.

Kakaolu Baton Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak mı Islak Kek
Cevizli Damla Çikolatalı Kurabiye
Zeytinyağlı Enginar Dolması
Sütlü Kırmızı Biber Çorbası
Hasan Paşa Köfte
Çilekli Tart
Hdabla | © 2025 |