Kakaolu Bal Badem Tatlısı

Kakaolu Bal Badem Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin;
- Hindistan cevizi
- Haşhaş
- Fındık
Şerbeti için;
- 1.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
Kakaolu Bal Badem Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce tencereye şeker ve su koyulur.
- Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra ocaktan alınır.
- Yoğurma kabına materyalleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Yumurta beyazını biraz çırpıyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlıyoruz.
- Önce yumurta akına, akabinde hindistan cevizi yahut haşhaşa bulayıp tepsiye diziyoruz.
- Üzerine fındık koyuyoruz.
- Tercihe bağlı olarak badem yahut ceviz de koyabilirsiniz.
- 175 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlıyı 5 dk dinledirip ılık şerbetle buluşturuyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.
Kakaolu Bal Badem Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



