Kakaolu Bal Badem Tatlısı

Kakaolu Bal Badem Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri İçin;

  • Hindistan cevizi
  • Haşhaş
  • Fındık

Şerbeti için;

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su

Kakaolu Bal Badem Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce tencereye şeker ve su koyulur.
  2. Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra ocaktan alınır.
  3. Yoğurma kabına materyalleri ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  5. Yumurta beyazını biraz çırpıyoruz.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlıyoruz.
  7. Önce yumurta akına, akabinde hindistan cevizi yahut haşhaşa bulayıp tepsiye diziyoruz.
  8. Üzerine fındık koyuyoruz.
  9. Tercihe bağlı olarak badem yahut ceviz de koyabilirsiniz.
  10. 175 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz.
  11. Fırından çıkan tatlıyı 5 dk dinledirip ılık şerbetle buluşturuyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️.

Kakaolu Bal Badem Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
Sufle (Glutensiz)
Damat Pastası
El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek
Patates Köftesi
Patatesli Pratik Poğaça (Videolu)
Hdabla | © 2025 |