Kakalu Tahinli Kıtır Kurabiye

Kakalu Tahinli Kıtır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı tahin (200)ml
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
Kakalu Tahinli Kıtır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tahin ve sıvı yağı evvel güzelce karıştıralım.
- Sırayla nişastasını koyalım. Karıştıralım.
- Pudra şekeri unu da eleyerek tahine koyup daima bir arada karıştırarak yoğuralım. Unu denetimli koyalım. Hamurumuz yumuşak olursa biraz daha un ekleyebiliriz.
- Yoğurduğumuz hamuru ikiye bölelim. Yarısına kakaoyu koyup tekrar yoğuralım.
- Kakaolu hamuru da 2 beze yapalım. Streç ortasında açalım.
- Beyaz hamuru da 2 beze yapıp onu da avuç içi büyüklüğünde açalım.
- Açtığımız bezeleri evvel kakaoluyu onun üzerine beyazı tekrar kakao tekrar beyazı koyup 4 katlı olacak streç içinde rulo yapıp yuvarlayarak birebir kalınlığa getirelim.
- Bıçakla 1 santim kalınlığında. Keselim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Isıtılmış 170 derecelik fırında 30 dakika kadar hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
Afiyet olsun haydi olsun 🌸🤌
Kakalu Tahinli Kıtır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


