Kahveli Ve Çikolatalı Kek

Kahveli Ve Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 170 gram oda ısısında tereyağ (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
  • 350 gram şeker ( 2 su bardağı )
  • 60 gram sütlü çikolata+ 60 gram bitter çikolata( küçük doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı oda ısısında yoğurt
  • 180 gram un (1+3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı granül kahve ( filtre kahve tozu da olur.)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıcak su
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya

Kahveli Ve Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayalım .
  2. Orta uzunluk kaseye çikolata, kakao ve sıcak suyu ekleyip çikolatalar eriyene kadar çırpma teli ile çırpalım.
  3. Karışım ılıyınca yoğurdu ek edip tekrar çırpalım.
  4. Büyük bir kaba tereyağ, yumurta ve şekeri koyup 5-6 dk yüksek ayarda çırpalım.
  5. Mikserimizin ayarını düşürüp yumurtaları tek tek ilave edelim. ( her birini ekledikten sonra karışıma yumurtaları yedirin).
  6. Harmanladığımız unlu karışımı yumurtalı karışıma azar azar ek ederek çırpalım.
  7. Homojen bir kıvam olduktan sonra mikseri kapatalım.
  8. Biraz tereyağı ile yağladığımız kek kalıbına kekimizi dökelim.
  9. Fırında 45-50 dk kekimizi pişirelim. ( 30 dk boyunca fırını hiç açmıyoruz. Mühlet geçtikten sonra kürdan testi yapalım. ) ılıdıktan sonra kalıptan çıkartıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kahveli Ve Çikolatalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Simit
Sarımsak Soslu Pide
Limonlu Kek
Milföyden Mantarlı Pizza
El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek
Tiramisu
Hdabla | © 2025 |