Kahveli Karamelli Cheesecake

Kahveli Karamelli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram pınar beyaz peynir
  • 400 gram krema
  • 4 adet yumurta
  • 75 gram şeker
  • 40 gram un
  • 10 gram vanilin

Taban için:

  • 200 gram bisküvi (öğütülmüş)
  • 70 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 200 gram ceviz (öğütülmüş)

Pumpkin spice için:

  • 5 gram tarçın
  • 2 gram muskat
  • 2 gram karanfil
  • 2 gram zencefil

Kahveli karamel için:

  • 200 gram krema
  • 28 gram tereyağı
  • 143 gram şeker
  • 3 gram kahve (granül)

Kahveli Karamelli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öğütülmüş olan bisküviler bir kaba aktarılır ve pumpkin spice baharat karışımı eklenerek karıştırılır.
  2. Öğütülmüş olan cevizler kaba eklenir ve karıştırılır daha sonra eritilmiş olan tereyağı karışıma eklenir ve homojen bir görünüm elde edilene kadar karıştırılır. Karışımın ıslak kum manzarasına sahip olması gerekmektedir.
  3. Hazırlanan alt taban yağlı kağıt serilmiş ve kenarları yağlanmış olan 22 cm kelepçeli kalıba aktarılır ve kaşık yardımıyla düzeltilir daha sonra bir bardak yardımıyla orantılı bir formda bastırılarak karışım kaba yayılır. Hazırlanan alt taban buzlukta 20 dakika bekletilir.
  4. Beyaz peynir ve şeker çırpılır.
  5. Ayrı bir kap içerisinde krema, un vanilin çırpılır.
  6. Yumurtalar teker teker çırpma süreci devam ederken karışıma eklenir.
  7. Önceden çırpılmış olan beyaz peynir ve şeker karışımı kaba eklenir ve çırpma sürecine devam edilir.
  8. Hazırlanan karışım bisküvili tabanın üzerine dökülür.
  9. Karışımın üzerinde oluşan baloncukların söndürülmesi gerekir aksi takdirde bu baloncuklar pişme etabında cheesecake üzerinde çatlaklar oluşturur.
  10. Fırının tabanına su dolu bir kap yerleştirilir. Bu cheesecake’ in çatlamasını önleyecektir.
  11. Hazırlanan cheesecake 150 derece sıcak fırında 45 dakika pişirilir.
  12. Cheesecake hazır olduğunda kenarları sabit ortası çok az jöle üzere oynamalıdır.
  13. Fırının ısısı kapatılır ve aralık bırakılarak 20 – 30 dakika cheesecake soğutulur.
  14. Kahveli karamel için bir tencere içerinde şeker eritilir ve renk alması sağlanır. Tereyağı eklenir ve süratli bir biçimde karıştırılarak tereyağının erimesi sağlanır, tereyağı eridikten sonra krema eklenir daha sonra bir ölçü su ile karıştırılan granül kahve karamele eklenir.
  15. Hazırlanan kahveli karamel cam bir kap içerisine alınarak soğumaya bırakılır. Fırından çıkartılan cheesecake oda sıcaklığına geldiğinde soğumuş olan kahveli karamel karışımı ile birleştirilir.
  16. Kahveli karamelli cheesecake bir gün boyunca buzdolabında dinlendirilir.

Kahveli Karamelli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltıya Nefis Bir Tarif Aynı Tavada Domates Ve Patlıcan Lezzeti
Vişneli Browni
Sütlü İrmikli Tatlı
Pirinçli Yoğurt Çorbası (+8 Ay)
Sivas Usulü Gülüt
Sebzeli Sulu Köfte
Hdabla | © 2025 |