Kahve Çekirdeği Kurabiyesi
Kahve Çekirdeği Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- ️70 gram oda ısısında tereyağı
- ️70 gram pudra şekeri ( yarım çay bardağı)
- 1 adet yumurta
- ️1 yemek kaşığı süt
- ️1 yemek kaşığı granül kahve (veya istediğiniz bir çeşit toz kahve)
- ️1 yemek kaşığı kakao
- ️Bir tutam tuz
- ️2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
- 1 su bardağı + 1 dolu yemek kaşığı un (kontrollü ekleyiniz)
️Üzeri için️; ️
- Bitter çikolata
Kahve Çekirdeği Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pudra şekeri ve tereyağ çırpılır.
- Yumurtayı ekleyip tekrar çırpıyoruz granül kahveyi, sütün içine ekleyip eritiyoruz ve yumurtalı karışma ek ediyoruz.
- Ardından un, nişasta, kakao ve tuzu ek edip yoğuruyoruz.
- Yumurtadan ötürü unu denetimli eklemeye dikkat ediniz.
- Ele yapışmayan çok yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz.
- Hamurum üstünü hava almayacak formda kapatıp buzdolabında en az 1 saat dinlendiriyoruz.
- 1 saat sonra hamuru fındıktan biraz büyük kesimlere bölüp fotoğraftaki formları veriyoruz. ( bu etapta ele hamur yapışırsa, çok az sıvı yağ ile dayanak alınabilir)
- Yağlı kâğıtlara dizilen kurabiyeye en son bıçak ile çizikler atılıp 160 derece de toplam 10/14 dakika da pişiriyoruz.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra, benmari adabı erittiğimiz çikolataya bandırıp yağlı kagıda alıyoruz.
- Çikolatanın donmasının akabinde kahve yahut çay yanına servis için hazır. Afiyet olsun 😋.
Kahve Çekirdeği Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









