Kahve Çekirdeği Kurabiyesi

Kahve Çekirdeği Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • ️70 gram oda ısısında tereyağı
  • ️70 gram pudra şekeri ( yarım çay bardağı)
  • 1 adet yumurta
  • ️1 yemek kaşığı süt
  • ️1 yemek kaşığı granül kahve (veya istediğiniz bir çeşit toz kahve)
  • ️1 yemek kaşığı kakao
  • ️Bir tutam tuz
  • ️2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
  • 1 su bardağı + 1 dolu yemek kaşığı un (kontrollü ekleyiniz)

️Üzeri için️; ️

  • Bitter çikolata

Kahve Çekirdeği Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pudra şekeri ve tereyağ çırpılır.
  2. Yumurtayı ekleyip tekrar çırpıyoruz granül kahveyi, sütün içine ekleyip eritiyoruz ve yumurtalı karışma ek ediyoruz.
  3. Ardından un, nişasta, kakao ve tuzu ek edip yoğuruyoruz.
  4. Yumurtadan ötürü unu denetimli eklemeye dikkat ediniz.
  5. Ele yapışmayan çok yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz.
  6. Hamurum üstünü hava almayacak formda kapatıp buzdolabında en az 1 saat dinlendiriyoruz.
  7. 1 saat sonra hamuru fındıktan biraz büyük kesimlere bölüp fotoğraftaki formları veriyoruz. ( bu etapta ele hamur yapışırsa, çok az sıvı yağ ile dayanak alınabilir)
  8. Yağlı kâğıtlara dizilen kurabiyeye en son bıçak ile çizikler atılıp 160 derece de toplam 10/14 dakika da pişiriyoruz.
  9. Kurabiyeler soğuduktan sonra, benmari adabı erittiğimiz çikolataya bandırıp yağlı kagıda alıyoruz.
  10. Çikolatanın donmasının akabinde kahve yahut çay yanına servis için hazır. Afiyet olsun 😋.

Kahve Çekirdeği Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Domates Salatası
Günlerce Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
Coco Dream
Lebeniye Çorbası
Limonlu Cheesecake
Kıymalı Pide
Hdabla | © 2025 |