Kahve Çekirdeği Kurabiye
Kahve Çekirdeği Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 70 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 80 gram bitter çikolata
Kahve Çekirdeği Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tereyağı ve pudra şekerini mikserle karıştırın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- 1 yemek kaşığı granül kahveyi bir kasede 2 yemek kaşığı süt ile açın.
- Tamamen eriyen kahveyi de karışıma ekleyin.
- Sonra kakao, nişasta ve unu ekleyip yoğurun. (unu denetimli ekleyin) çok yumuşak, ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Hamuru streçle sarıp 1 saat buzdolabında bekletin.
- Buzdolabından çıkarttığınız hamurdan küçük modüller koparıp elinizin içinde yuvarlayın, sonra da ovalleştirip kahve çekirdeği biçimi verin.
- Yağlı kâğıt serili bir tepsiye koyup üzerine parmağınızla bastırın. Bir kürdan yardımıyla üzerine çizikler atın. Kahve çekirdeğine benzeyecek.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 12 dk pişirin. (fırından fırına fark olabilir. Denetimli olun. ).
- Çikolatanızı benmari yordamı eritin.
- Fırından çıkan kurabiyeleriniz büsbütün soğuduktan sonra yarısını çikolataya bandırıp yağlı kâğıdın üzerine dizin.
- Çikolataları donduktan sonra servise hazır olacaktır. Afiyet olsun!.
Kahve Çekirdeği Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








