Kahve Çekirdeği Kurabiye

Kahve Çekirdeği Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 70 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 80 gram bitter çikolata

Kahve Çekirdeği Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tereyağı ve pudra şekerini mikserle karıştırın.
  2. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. 1 yemek kaşığı granül kahveyi bir kasede 2 yemek kaşığı süt ile açın.
  4. Tamamen eriyen kahveyi de karışıma ekleyin.
  5. Sonra kakao, nişasta ve unu ekleyip yoğurun. (unu denetimli ekleyin) çok yumuşak, ele yapışmayan bir hamur olacak.
  6. Hamuru streçle sarıp 1 saat buzdolabında bekletin.
  7. Buzdolabından çıkarttığınız hamurdan küçük modüller koparıp elinizin içinde yuvarlayın, sonra da ovalleştirip kahve çekirdeği biçimi verin.
  8. Yağlı kâğıt serili bir tepsiye koyup üzerine parmağınızla bastırın. Bir kürdan yardımıyla üzerine çizikler atın. Kahve çekirdeğine benzeyecek.
  9. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 12 dk pişirin. (fırından fırına fark olabilir. Denetimli olun. ).
  10. Çikolatanızı benmari yordamı eritin.
  11. Fırından çıkan kurabiyeleriniz büsbütün soğuduktan sonra yarısını çikolataya bandırıp yağlı kâğıdın üzerine dizin.
  12. Çikolataları donduktan sonra servise hazır olacaktır. Afiyet olsun!.

Kahve Çekirdeği Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fissler Düdüklüde Pratik Mercimek Çorbası
Ev Yapımı Yaş Pasta
Ciğer Taplaması (Videolu)
Bebek Doyurucu Kahvaltı
Fırında Sebzeli Et Yemeği
Kıbrıs Tatlısı
Hdabla | © 2025 |