Kahve Çekirdeği Kurabiye

Kahve Çekirdeği Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 70 gram oda ısısında tereyağ
- 70 gram pudra şekeri (yarım çay bardağı)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı granül kahve (ya da istediğiniz bir çeşit toz kahve. acılığını damak tadınıza nazaran siz ayarlayın)
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tutam tuz
- 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
- 1 su bardağı + 1 dolu yemek kaşığı un (kontrollü ekleyin)
Üzeri için:
- 80 gram bitter çikolata
Kahve Çekirdeği Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağ ve pudra şekerini mikserle bir hoş çırpıyoruz.
- Yumurtayı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Granül kahveyi 1 yemek kaşığı sütün içine ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Yumurtalı karışıma ek edip tekrardan karıştırıyoruz.
- Ardından kakao, un, nişasta ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz.
- Unu denetimli ekliyoruz zira yumurtanın büyüklüğüne nazaran bile un ölçüsü değişebilir.
- Yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan çok yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurun üzerini hava almayacak halde kapatıp buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz.Strece de sarabilirsiniz.
- Buzdolabından çıkardığımız hamurdan fındıktan az büyük modüller koparıp avucumuzun içinde yuvarlıyoruz.
- Ardından kahve çekirdeği hali veriyoruz ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine parmağımızla hafif bastırıyoruz.
- Bıçak ile ortasına çizik atarak kahve çekirdeği görünümü kazandırıyoruz.
- 160 derece fırında 10-13 dk pişiriyoruz. Mühlet fırından fırına fark edebilir denetimli olalım.
- Kurabiyeler büsbütün soğuduktan sonra benmari yolu eritilmiş çikolataya kurabiyelerin yarısını batırıp tekrar yağlı kağıt üzerine diziyoruz.
- Çikolataların tekrardan donmasını bekliyoruz ve afiyetle tüketiyoruz 🥰.
Kahve Çekirdeği Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










