Kahvaltıya Çıtır Simit
Kahvaltıya Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet küp şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4/5 su bardağı un denetimli (ununa nazaran değişebilir)
Bulamak için;
- 2 su bardağı kavrulmuş susam
- Yarım çay kaşığı pekmez
- 1 su bardağı su
Kahvaltıya Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kase alalım havuz üzere ortasını açalım ,içine mayayı koyalım ,üzerine sütü suyu ılık olarak koyalım, tuzunu ,şekerini ,sıvı yağını ,tuzunu koyup tereyağını da koyup yumuşak hoş bir hamur yapalım.
- Üzerini kapatalım 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Bulamak için; bir su bardağı suyu yayvan bir kapa koyalım, pekmezide döküp karıştıralım bir kenara bırakalım.
- Mayalanan hamurdan koparalım yumurta büyüklüğünde iki beze alıp uzunlamasına rulo yapalım iki bezeyide birebir halde rulo yaptıktan sonra birbirlerine saralım.
- Simit biçimi verelim ,önce pekmezli suya sonra susama batırdım tepsiye dizelim .
- Elimizle ortasından simitleri açalım .
- 200 derecede 20 dk pişirelim kızarınca alalım yapanlara afiyet olsun.
Kahvaltıya Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














