Kahvaltılık Sos (Muhammara)
Kahvaltılık Sos (Muhammara) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet közlenmiş kapya (konserve kullandım)
- 5 adet etimek
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
Kahvaltılık Sos (Muhammara) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçleri robota alıp uygunca homojen olana kadar çekelim.
- Kıvam alan mezeyi servis tabağına alıp form verelim.
- Arzuya nazaran üzerine zeytinyağ gezdirip cevizle süsleyelim.
Kahvaltılık Sos (Muhammara) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











