Kahvaltılık Sos (Acuka)
Kahvaltılık Sos (Acuka) Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 kilo kapya biber
- 1 kilo domates
- İsteğe bağlı acı biber
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1.5 yemek kaşığı dolusu 7 türlü baharat
- 1.5 yemek kaşığı tuz
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı şeker
Kahvaltılık Sos (Acuka) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak biberleri güzelce yıkayıp közlenmesi için fırına sürelim.
- Közlemeyi istediğiniz üzere yapabilirsiniz.
- Közlenen biberleri kolay soğuması için pak bir poşete alıp biraz bekletelim ve kabuğunu soyalım.
- Domatesi robottan geçirelim. Zeytinyağı koyduğumuz tencereye alıp yeterlice suyunu çekene kadar pişirelim.
- Salça ve acı biberleri ek edelim.
- Biberleride robottan geçirelim.
- Çekilen kapya biberi, ceviz, 7 türlü baharat, sarımsak, tuz ve şekeri ekleyelim.
- Güzelce pişirip kavanoza dolduralım.
- Yeni kavanoz kapağı ile kapatıp aksi çevirelim. Sosumuz yemeye hazırdır. Afiyet olsun.
Kahvaltılık Sos (Acuka) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















