Kahvaltılık Sos
Kahvaltılık Sos Tanımı İçin Malzemeler
- 4 kilo domates
- 4 kilo kırmızı kapya biber
- Yarım kilo yeşil çarliston + kıl biber karışımı
- 1 bağ maydanoz
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Kahvaltılık Sos Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri güzelce yıkayınız. Sarımsakları soyup eziniz.
- 4 kilo kırmızı kapya biberi fırında közleyiniz ve dış kabuğunu soyunuz. Doğrayınız.
- 4 kilo domatesi doğrayıp, ocakta suyunu salıp çekene kadar pişiriniz.
- Suyunu çeken domatese doğranmış yarım kilo biberi, ezilmiş soğanları ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyip 5 dk kadar karıştırın.
- Bu karışıma zeytinyağı, tuzu ve dilimlediğiniz kapya biberi ekleyip karıştırınız.
- Blenderdan geçirerek sos kıvamına getirin. Ilık kavanozlara koyup, ağızlarını sıkıca kapatın. Soğuduktan sonra buzdolabında koruma ediniz afiyet olsun.
Kahvaltılık Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















