Kahvaltılık Kırma Yeşil Zeytin

Kahvaltılık Kırma Yeşil Zeytin Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kg orta uzunluk yeşil zeytin
- Yeteri kadar su
Zeytinler olduktan sonra zeytinleri tatlandırmak için;
- 1 çay bardağı sirke yada limon suyu
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu
Zeytinleri içinde kırmak için buzdolabı poşeti
5 lt lik kavanoz
1 adet plastik kavanoz ağzı aparatı
Kahvaltılık Kırma Yeşil Zeytin Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öce zeytinler yıkanır sonra birer avuç poşetin içine koyup sert bir cisimle tek, tek kırılır poşetin içinde kırmamızın hedefi etrafa sıçramaması için zira çok sıçrıyor.
- Beş ltlik kavanoza yarıya kadar içme suyu doldurup, kırdığımız zeytinleri çabucak suyun içine atın ki kararmasın bu sürece zeytinler bitene kadar devam edin.
- Zeytinler yüzeye çıkmaması için kavanozun ağzına plastiği aparat koyun bu esnada zeytinler olana kadar asitlenip taşmasın diye kavanozun ağzını kapatmıyoruz.
- Sonrasında hergün suyunu süzüp tekrar zeytinkerin üzerine taze içme suyu koyun bu süreç zeytinlerin acılık derecesine nazaran (on yada onbeşgün sürebilir en az on gün her gün suyu değişmeli)
- On gün sonrasında acılık testi yapabilirsiniz şayet acıysa tıpkı teknikle acılığı gidene kadar günü uzatabilirsiniz.
- Acılığı giden zeytinleri süzüp üzerine tekrar taze içme suyu doldurup üç kilo zeytin için üç kaşık kaya tuzu bir çay bardağı sirke yada limon suyunu koyup o formda tüketiyoruz zeytinler bitene kadar o suyun içinde kalıyor.
- Tüketeceğiniz vakit üzerine zeytin yağı, kekik ve pul biberle servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Kahvaltılık Kırma Yeşil Zeytin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



