Kahke

Kahke Tanımı İçin Malzemeler

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 2/3 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • Yarım çay bardağı kendir tohumu
  • Yarım çay bardağı mayana
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Tuzlu kahke;

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1/3 çay bardağı pekmez
  • Yarım çay bardağı kendir tohumu
  • Yarım çay bardağı mayana
  • Yarım çay bardağı küncü
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu

Kahke Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Her iki çeşit için de öncelikle yağ ve yoğurdu uygunca karıştıralım.
  2. Sonrasında un ve kabartma tozu dışındaki materyalleri ekleyip düzgünce harcı özleştirelim.
  3. En son un ve kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğuralım.
  4. Yağlı kağıt serili tepsiye istediğimiz formu verip dizelim.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürelim, susam ve çörekotu ile süsleyelim.
  6. 180°c fırında 25-30 dk içleri hamur kalmayacak formda pişirelim.
  7. İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz.

Bayramlarda konuklarınıza ikram edebileceğiniz hafif, kolay ve yöresel bir lezzet✨.Afiyet olsun🌸.

Kahke Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısırlı Yayla Çorbası
Fırında Balık
5 Dakikada 3 Malzemeli Un Kurabiyesi
Közlenmiş Kapyabiber Bu Tarif Kaçmaz
Cevizli Kurabiye
Sütlü Domates Çorbası
Hdabla | © 2025 |