Kahke
Kahke Tanımı İçin Malzemeler
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 2/3 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı pekmez
- Yarım çay bardağı kendir tohumu
- Yarım çay bardağı mayana
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım paket kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Tuzlu kahke;
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1/3 çay bardağı pekmez
- Yarım çay bardağı kendir tohumu
- Yarım çay bardağı mayana
- Yarım çay bardağı küncü
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
Kahke Tanımı Nasıl Yapılır?
- Her iki çeşit için de öncelikle yağ ve yoğurdu uygunca karıştıralım.
- Sonrasında un ve kabartma tozu dışındaki materyalleri ekleyip düzgünce harcı özleştirelim.
- En son un ve kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğuralım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye istediğimiz formu verip dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim, susam ve çörekotu ile süsleyelim.
- 180°c fırında 25-30 dk içleri hamur kalmayacak formda pişirelim.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz.
Bayramlarda konuklarınıza ikram edebileceğiniz hafif, kolay ve yöresel bir lezzet✨.Afiyet olsun🌸.
Kahke Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






