Kağıtta Tavuk
Kağıtta Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Sosu için materyaller;
- 2 yemek zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı bal
- Bir çimdik tuz
- Bir çimdik karabiber
Tavuk için;
- 2 adet tavuk göğüs
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 sarımsak
- Taze biberiye
- Tereyağ
Kağıtta Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüslerinin her iki tarafına da tam olarak kesmeyecek formda dikine ve yatay olacak biçimde derin çizikler atalım.
- Sos gereçlerini hazırlayıp düzgünce çırpalım sonra tavukların iki tarafını bulayalım, ister bir gece evvelce isterseniz yarım saat dinlendirin. Ben çalıştığım için bir gece evvelden sosa yatırıp buzdolabında dinlendiriyorum.
- Patates büyükse ortadan ikiye kesip yarım ay biçiminde, ufak sa patatesiniz 2 adet yanlamasına ince şeritlerde kesin başka malzemeleride birebir formda kesin. Arzı ederseniz kereviz havuç mantar da koyabilirsiniz.
- Önünüze yağlı kağıt serin akordion biçiminde evvel ön kısmı sonra art kısmı katlayın.
- Sırayla patates ,soğan ,sarımsak en üste soslu tavuk ekleyip kayık biçimine getirin ve her iki taraftanda kağıdı çevirerek kapatın.
- Üzerine taze biberiye koyun bir cimdik her tarafına tereyağ atın kurumasın sonra olarak da kalan sosu eşit halde dağıtıp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 50 dk pişirin.
- Bu mühlet fırına nazaran değişir baktınız nar üzere kızardı yemeye hazırdır. Afiyet olsun :).
Kağıtta Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










