Kağıtta Tavuk

Kağıtta Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

Sosu için materyaller;

  • 2 yemek zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Bir çimdik tuz
  • Bir çimdik karabiber

Tavuk için;

  • 2 adet tavuk göğüs
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 sarımsak
  • Taze biberiye
  • Tereyağ

Kağıtta Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğüslerinin her iki tarafına da tam olarak kesmeyecek formda dikine ve yatay olacak biçimde derin çizikler atalım.
  2. Sos gereçlerini hazırlayıp düzgünce çırpalım sonra tavukların iki tarafını bulayalım, ister bir gece evvelce isterseniz yarım saat dinlendirin. Ben çalıştığım için bir gece evvelden sosa yatırıp buzdolabında dinlendiriyorum.
  3. Patates büyükse ortadan ikiye kesip yarım ay biçiminde, ufak sa patatesiniz 2 adet yanlamasına ince şeritlerde kesin başka malzemeleride birebir formda kesin. Arzı ederseniz kereviz havuç mantar da koyabilirsiniz.
  4. Önünüze yağlı kağıt serin akordion biçiminde evvel ön kısmı sonra art kısmı katlayın.
  5. Sırayla patates ,soğan ,sarımsak en üste soslu tavuk ekleyip kayık biçimine getirin ve her iki taraftanda kağıdı çevirerek kapatın.
  6. Üzerine taze biberiye koyun bir cimdik her tarafına tereyağ atın kurumasın sonra olarak da kalan sosu eşit halde dağıtıp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 50 dk pişirin.
  7. Bu mühlet fırına nazaran değişir baktınız nar üzere kızardı yemeye hazırdır. Afiyet olsun :).

Kağıtta Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Kısırı
El Açması Baklava
Kaldirak Yaprağı Sarması (Hodan Yaprağı)
İftar Sofralarının Olmazsa Olmazı Havuç Tarator
Cennet Hurmalı Brownie
Makedonya Usulü Arnavut Böreği
Hdabla | © 2025 |